sreda, 16. marec 2016

Gladiator TUGV - GAL NOVAK

TUVG (Gladiator Tactical Unmanned Ground Vehicle) program je bil ustvarjen da podpira ameriške marince. Robot lahko strelja, pobija ljudi in vlomi vrata, z svojim ekstremno preprostim operacijskim sistemom.








Specifikacije:


teža: 725 kg                                                                    
dolžina: 1,8 m
širina: 1,1 m
višina: 1,3 m
posadka: 0


Osnovne funkcije:


-prikazovanje slike v štabu( dnevne, nočne, termalne)
-pomoč na bojnem polju, obrambni sistem, in vlamljanje
-priključek s sireno ali megafonom po potrebi( za posebne misije)
-zelo dobro zavarovan in lahko prenese naboje vse do 7,6 mm


Status:


V letu 2004 so vozilo označili: ''v izdelovanju'' in je ta status ohranila do danes. Ni nobenih namigov, ki bi namigovali da bo naprava kadarkoli prišla na tržišče.


Konfiguracija:


Gladiator je konfiguriran tako, da ga označujemo Mobilna Bazna Enota, ki je usposobljena, da nosi dodatno strelivo in obenem dela vse svoje osnovne zgoraj omenjene funkcije.


Namen:

Gladiator je bil ustvarjen tako, da z lahkoto prenaša tovor prek bojišča ne glede na teren.

Razvoj:

Gladiator Program je bil pobuda US Marine Corps, ki temelji na skupni Army-Marine Corps Tactical vozila brez posadke (TUV). SLS so nastale z pehotne šole MNS INT. 12.1.1 dne 4. nov 1993 potrdil potrebo po taktičnih vozilih brez posadke in vojski odobril SLS. Obstoječa vozila brez posadke so vsebovala številne pomanjkljivosti, ki so nastale tako pri vojski in Marine Corps. Razvoj gladiatorja temelji, na tem da se podpre odstraniti pehota in pomoč pri nadzoru misije.

Marine Corp je začel razvoj Gladiatorja z razvojnim partner Validacija Model. Prvotni koncept za Gladiator je bilo vozilo, ki bi lahko zagotovilo zanesljivo izvidnico in zmogljivosti za frontno črto marincev. Prvotna velikost vozila je bila nastavljena tako, da bi bila se dva Gladiatorja lahko prilegala na hrbtu HMMWV. Prva različica Gladiatorja je bila razvita z ekipo državnih pogodbenih družb, ki se nahajajo na območju Huntsville Alabame, vendar so kmalu ugotovili da je velikost zelo nepraktična.

Marine Corp je spremenil zahtevo velikosti za eno vozilo, tako da se prilega v HMMWV in premika s skupino brez posadke.

Trije Gladiator CVMs modeli so bili razviti za Marine Corp. Prvi je bil bager na dizelski pogon, medtem ko sta druga dva 6 hibridna električna vozila na kolesih. Prvotni bager CVM ima poizvedovalne pripomočke in orožje, ki je bilo dobro povezano na eni vrteči se glavi, možnost streljanja v vse smeri. Zmožnost vozil se je povečala v obdobje treh let CVM programa. Vozila, so sposobna podpirati neposredni ogenj z uporabo M240 in M248 mitraljezi, UZI 9mm mitraljez, in FN303 manj smrtonosno orožje.

Viri:

https://en.wikipedia.org/wiki/Gladiator_Tactical_Unmanned_Ground_Vehicle#/media/File:Gladiator_240G.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/Gladiator_Tactical_Unmanned_Ground_Vehicle
https://www.youtube.com/watch?v=R_jjjPWha7k

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.